Appelkruimeltoetje

Appelkruimeltoetje

Smulweb imageSmulweb

Dit overheerlijke appelkruimeltoetje is zo gemaakt. Het is zoet, krokant en verwarmend, perfect voor de donkere dagen. Zonder verdere extra’s is dit gerecht al ontzettend smakelijk, maar in het weekend verwen je jezelf misschien nog net iets meer: met een bolletje vanille-ijs is hij helemaal onweerstaanbaar.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Appelkruimeltoetje op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de geschilde appels in partjes en leg ze in een platte, ingevette ovenschaal. Sprenkel er 2 eetlepels water en 25 gram basterdsuiker over.
  2. Meng de rest van de basterdsuiker, kaneel, bloem en snufje zout door elkaar. Snijd de boter in kleine stukjes en kneed de stukjes met je handen door het bloemmengsel, zodat er een grof kruimeldeeg ontstaat. Verdeel het kruimeldeeg over de appels.
  3. Bak het appelkruimeltoetje in ongeveer 30 minuten gaar en knapperig in de oven. Klop ondertussen de slagroom met de suiker lobbig en serveer deze apart bij het hete appelkruimeltoetje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appelkruimteltaart