Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Groentetaart op tafel.
- Laat ongeveer 6-10 plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd groenten en blancheer ze, snijd champignons in plakjes.
- Mix eieren met crème fraîche tot een homogene massa.
- Rasp kaas en bak spekjes uit tot ze knapperig zijn.
- Vet een lasagneschaal in en bedek de bodem met bladerdeegvelletjes. Leg hierop een laag groenten, gevolgd door een laag gebakken champignons met spekjes. Herhaal dit met laagjes groente en geraspte kaas totdat de groenten en champignons op zijn.
- Giet de ei-room massa over het geheel en strooi er nog wat geraspte kaas en zwarte peper overheen.
- Bak het geheel in de oven gedurende (minstens) 30 minuten. Controleer na 30 minuten of het eimengsel stevig genoeg is geworden (er blijft altijd wat vocht over omdat de groenten tijdens het bakken slinken).