Groentekroketten

Groentekroketten

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke kroketten gemaakt van knolselderij en wortel, fijngesneden champignons, en sperziebonen in vegetarische bouillon met gehakte peterselie, zout en peper. Maak de kroketten door het mengsel van groenten te wentelen in paneermeel, ei met melk en vervolgens in paneermeel en vervolgens mooi bruin te bakken in frituurvet of olie.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Groentekroketten op tafel.

  1. Schil de knolselderij en schraap de wortel(tjes) en rasp beide zo fijn mogelijk. Haal de draden van de sperziebonen
  2. was ze en snijd er heel kleine stukjes van. Laat de champignons uitlekken.
  3. Breng 1/8 liter vegetarische bouillon aan de kook. Doe er eerst de selderijknol en wortel in en laat het 10 minuten pruttelen. Voeg dan de sperziebonen toe en laat het afgedekt nogmaals 15-20 minuten koken. Voeg als laatste de zeer fijngehakte champignons toe.
  4. Doe alles in een vergiet, laat het uitlekken en vang het nat op.
  5. Smelt in een andere pan de boter, bak de gehakte ui even aan en voeg dan alle bloem toe. Roer tot de bloem door de boter is opgenomen en doe er steeds beetje bij beetje wat van het opgevangen groentenat bij.
  6. Klop de eidooiers los en voeg ze toe aan de saus. Schep er dan alle gekookte groente door. Maak het pittig met gehakte peterselie, zout en peper.
  7. Spreid de ragout uit op een platte schaal
  8. laat het in de koelkast door en door koud worden en vorm er dan met natte handen kroketten van.
  9. Wentel de kroketten eerst door paneermeel, daarna door het losgeklopte ei met melk en vervolgens opnieuw door paneermeel.
  10. Laat even stevig worden in de koelkast en bak de kroketten daarna mooi bruin in frituurvet of olie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Sauzen Kruiden Stoofpotje Zuivel Bakken