Thaise visschotel

Thaise visschotel

Smulweb imageSmulweb

De perfecte Thaise visschotel met kruidige en frisse smaken! De vis laat je gaar stoven in een kruidige pasta van o.a. knoflook, gember, citroengras en limoen die je eerst kookt met kokosmelk. Mango voegt een frisse zoetigheid toe. Koriander erover voor de final touch.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 2 g Sereh / Citroengras
  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Thaise visschotel op tafel.

  1. Draai alle kruiden, knoflook, gember, citroengras, peper, limoenschil en sap, ui, trassi en de nam pla in de keukenmachine tot een pasta.
  2. Snijd de mango in blokjes. Maak het pepertje schoon, verwijder het kapje en zaadjes en snijd in stukjes.
  3. Kook de kokosmelk in een wok of pan tot de helft in, ongeveer 20 minuten. Voeg de kruidenpasta en de nam pla toe en kook even door.
  4. Voeg de stukken vis toe en laat het geheel zachtjes gaar worden, hooguit 10 minuten.
  5. Voeg als laatste de blokjes mango toe en strooi er verse koriander overheen.
eet smakelijk