Vietnamese loempias

Vietnamese loempias

Smulweb imageSmulweb

Met deze heerlijke Vietnamese loempias zet je een echte klassieker op tafel. Rijstvellen gevuld met fijngesneden kipfilet, prei, wortel en ui, op smaak gebracht met zout, peper, suiker en sambal. Gebakken in de wok of frituurpan tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer als snack of als onderdeel van een Aziatische maaltijd.

45 min bereiden

tussendoortje

5 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Vietnamese loempias op tafel.

  1. Laat de rijstvellen onder een vochtige doek ontdooien. Week de soen of mihoen in warm water.
  2. Prei, wortel, ui en kipfilet fijnsnijden met de machine.
  3. Knip de rijstvellen diagonaal door.
  4. Meng gehakt, kip, groenten en zout, peper, suiker en sambal goed door elkaar. Laat de soen in een zeef goed uitlekken en knip het met de keukenschaar in stukjes. Meng dit door het vlees/groente/specerijen mengsel.
  5. Maak voor het dichtplakken van de rolletjes een papje van wat bloem met een beetje water, maak het niet te dun anders plakt het niet.
  6. Neem een gehalveerd rijstvel voor je met de punt naar je toe. Leg wat van het vlees/groente mengsel in het midden van het vel. Vouw de zijkanten naar elkaar toe en rol het vel op. Eindig met de punt en plak deze vast met wat van het bloempapje.
  7. Verhit de zonnebloemolie in de wok of frituurpan. Zorg dat er genoeg olie inzit zodat de loempia's onder staan. Bak niet meer dan 6 tot 8 stuks tegelijk. Als de rolletjes gaan drijven zijn ze gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees