- 1 takjes Tijm (takje)
- 1 takjes Basilicum vers (takje)
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Italiaanse pannenkoektaart op tafel.
- Courgette, mozzarella en champignons in plakjes snijden. Ui, peper en knoflook fijnsnipperen. Gepelde tomaten fijnsnijden. Lenteui in ringetjes snijden. Olijven halveren.
- Courgette met zout bestrooien en in een vergiet uit laten lekken. Afspoelen met koud water en droogdeppen.
- Ui, knoflook en Spaanse peper in olie bakken voor 3 minuten. Champignons toevoegen en even meebakken.
- Voeg tomaten met vocht, wijn en tijm toe aan de pan en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken zonder deksel. Voeg pas daarna basilicum toe.
- Verwarm de oven voor op 180 C. Leg in een ovenvaste schaal 1 pannenkoek, 1/3 van de courgette, ? mozzarella, 1/3 van de saus, 1/3 lenteui/olijven en herhaal dit nog twee maal.
- Eindig met pannenkoek nummer 4 en leg de rest van de kaas erop.
- Bak de taart in het midden van de oven voor ongeveer 25 minuten.