Italiaanse pannenkoektaart

Italiaanse pannenkoektaart

Smulweb imageSmulweb

De Italiaanse pannenkoektaart is een heerlijke combinatie van courgette, mozzarella, champignons en zachte pannenkoeken. Maak de taart af met frisse lente ui, olijven en een pittige tomatensaus en geniet van deze perfecte Italiaanse schotel.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 takjes Tijm (takje)
  • 1 takjes Basilicum vers (takje)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Italiaanse pannenkoektaart op tafel.

  1. Courgette, mozzarella en champignons in plakjes snijden. Ui, peper en knoflook fijnsnipperen. Gepelde tomaten fijnsnijden. Lenteui in ringetjes snijden. Olijven halveren.
  2. Courgette met zout bestrooien en in een vergiet uit laten lekken. Afspoelen met koud water en droogdeppen.
  3. Ui, knoflook en Spaanse peper in olie bakken voor 3 minuten. Champignons toevoegen en even meebakken.
  4. Voeg tomaten met vocht, wijn en tijm toe aan de pan en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken zonder deksel. Voeg pas daarna basilicum toe.
  5. Verwarm de oven voor op 180 C. Leg in een ovenvaste schaal 1 pannenkoek, 1/3 van de courgette, ? mozzarella, 1/3 van de saus, 1/3 lenteui/olijven en herhaal dit nog twee maal.
  6. Eindig met pannenkoek nummer 4 en leg de rest van de kaas erop.
  7. Bak de taart in het midden van de oven voor ongeveer 25 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kaas Kruiden Taart Pannenkoekentaart