Briepreitaart

Briepreitaart

Smulweb imageSmulweb

Een hartige taart met gevarieerde smaken en texturen: bladerdeeg met een vleugje paneermeel, gebakken prei en ui, romige brie met de frisheid van ananas, fragiele stukjes appel en als finishing touch een decoratieve patroon van bladerdeeg. Maak deze briepreitaart en geniet van dit verrukkelijke gerecht.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Briepreitaart op tafel.

  1. Leg de Brie even in de diepvries om gemakkelijk repen te kunnen snijden. Snijd de prei in ringetjes en laat het goed uitlekken. Haal de bladerdeegplakken uit de vriezer en laat ze ontdooien. Fruit de ui licht aan.
  2. Snijd de Brie in dunne repen. Vet een bakblik in met olie. Beleg de bakvorm met de bladerdeegplakken en druk ze met water aan elkaar vast. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en strooi vervolgens een beetje paneermeel er over.
  3. Leg dan een laagje ui en prei, een laagje Brie met stukjes ananas erop, nog een laagje ui en preiringen, stukjes Brie en ananas. Leg vervolgens kleine, dunne reepjes appel bovenop en dek de taart naar wens af met bladerdeegpatronen of laat hem open. Bak de taart ongeveer 45 minuten in de oven op 225 graden Celsius.
  4. Serveer de taart direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Fruit Bakken Ananas Appel Taart