Brabantse worstenbroodjes

Brabantse worstenbroodjes

Smulweb imageSmulweb

Met deze Brabantse worstenbroodjes waan je je even in het zuiden van het land. Het gehakt is goed gekruid en het deeg komt heerlijk luchtig uit de oven. Perfecte snack voor elk feestje of gewoon voor bij de borrel!

60 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Brabantse worstenbroodjes op tafel.

  1. Roer bloem, boter, suiker en gist door elkaar. Voeg melk beetje bij beetje toe en mix met deeghaken gedurende ongeveer 15 minuten. Voeg zout toe en mix nog even.
  2. Kruid het gehakt en meng er 2/3 van het losgeklopte ei en 2 verkruimelde beschuiten doorheen. Draai er 24 worstjes van.
  3. Verwarm de oven voor op 225 graden/stand 5-6. Leg bakpapier op de bakplaat.
  4. Maak het deeg lang en snijd het in 24 bolletjes. Laat even rijzen.
  5. Rol de bolletjes uit en rol er de worstjes in.
  6. Leg de worstenbroodjes op de bakplaat en laat nog 20 minuten rijzen.
  7. Bestrijk de worstenbroodjes met het resterende losgeklopte ei. Bak de worstenbroodjes ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Broodjes Worstenbroodjes