Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Brabantse worstenbroodjes op tafel.
- Roer bloem, boter, suiker en gist door elkaar. Voeg melk beetje bij beetje toe en mix met deeghaken gedurende ongeveer 15 minuten. Voeg zout toe en mix nog even.
- Kruid het gehakt en meng er 2/3 van het losgeklopte ei en 2 verkruimelde beschuiten doorheen. Draai er 24 worstjes van.
- Verwarm de oven voor op 225 graden/stand 5-6. Leg bakpapier op de bakplaat.
- Maak het deeg lang en snijd het in 24 bolletjes. Laat even rijzen.
- Rol de bolletjes uit en rol er de worstjes in.
- Leg de worstenbroodjes op de bakplaat en laat nog 20 minuten rijzen.
- Bestrijk de worstenbroodjes met het resterende losgeklopte ei. Bak de worstenbroodjes ongeveer 25 minuten in het midden van de oven.