Plaat gebak

Plaat gebak

Smulweb imageSmulweb

Plaatgebak is altijd een goede keuze, helemaal als je het met fruit maakt. Kies bijvoorbeeld voor kersen van Jonker Fris en bestrooi dit met kruimels van zelfgemaakt beslag. Zo creëer je een heerlijk gebak met appel en kaneel of kersen. Ideaal voor feesten en partijen en makkelijk in te vriezen!

45 min bereiden

tussendoortje

20 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Plaat gebak op tafel.

  1. Doe de boter en suiker, vanillesuiker in een beslagkom. Klop het geheel lekker romig.
  2. Voeg de eieren toe en daarna het zelfrijzend bakmeel. Klop het geheel nog even goed door totdat het lekker luchtig is.
  3. Verdeel het beslag over de hele bakplaat en strijk het goed glad.
  4. Neem bijvoorbeeld kersen van Jonker Fris en strijk ze voorzichtig over het beslag uit. Je kan er ook voor kiezen om de ene helft met kersen te doen en de andere helft met schijfjes verse appel. Strooi dan wat kaneel en suiker over de appels.
  5. Verdeel de kruimels over de bakplaat.
  6. Als het klaar is, plaats het in de oven en bak het gedurende ongeveer 30 minuten op 200 graden.
  7. Prik er even met een vork in om te kijken of het gaar is.
  8. Zorg ervoor dat je het beslag goed glad uitstrijkt en vul het met wat je lekker vindt.
  9. Als je nog plaatgebak over hebt, kan je deze goed invriezen zodat je altijd een voorraad hebt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake