Wildragout op eigen wijze

Wildragout op eigen wijze

Smulweb imageSmulweb

Wildragout op eigen wijze. Serveer dit heerlijke gerecht met winterse groenten. Laat het vlees ongeveer 2 uur sudderen tot het gaar is in een mengsel van rode wijn, port en room. Om het gerecht compleet te maken voeg je verse kruiden toe op smaak en serveer je met verse bessenmoes en verwarmde halve peren in hun eigen sap.

60 min bereiden

bijgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 el Jumbo Tijm
  • 250 g Rode Bessen

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Wildragout op eigen wijze op tafel.

  1. Verhit boter in een braadkom en bak de ragout snel goudbruin, desnoods in 2 of 3 beurten. Neem het vlees uit de braadkom en zet het even opzij.
  2. Bak de zilveruien kort aan in de vuile braadkom.
  3. Voeg het vlees toe aan de braadkom en giet er rode wijn, port en room over. Voeg peper, (zout), takje tijm, blaadje laurier, wat rozemarijn, 1 of 2 bouillonblokjes en de rozijnen toe.
  4. Laat het vlees rustig sudderen tot het gaar is (ongeveer 2 uur), en controleer af en toe of er genoeg vocht is. Voeg desnoods wat rode wijn of port toe.
  5. Verfris de rode veenbessen met koud water, giet ze af en laat ze sudderen in een kookpotje met suiker tot de bessen moes geworden zijn.
  6. Verwarm de halve peren in hun eigen sap (blik).
  7. Bereid een eigen keuze aan winterse groenten.
  8. Schep het vlees met saus op warme borden en versier de borden met de winterse groenten en de halve peer met bessenmoes.
  9. Serveer onmiddellijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Bakken Vlees Kruiden Fruit Sauzen Bessen Peren