- 1 el Jumbo Tijm
- 250 g Rode Bessen
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Wildragout op eigen wijze op tafel.
- Verhit boter in een braadkom en bak de ragout snel goudbruin, desnoods in 2 of 3 beurten. Neem het vlees uit de braadkom en zet het even opzij.
- Bak de zilveruien kort aan in de vuile braadkom.
- Voeg het vlees toe aan de braadkom en giet er rode wijn, port en room over. Voeg peper, (zout), takje tijm, blaadje laurier, wat rozemarijn, 1 of 2 bouillonblokjes en de rozijnen toe.
- Laat het vlees rustig sudderen tot het gaar is (ongeveer 2 uur), en controleer af en toe of er genoeg vocht is. Voeg desnoods wat rode wijn of port toe.
- Verfris de rode veenbessen met koud water, giet ze af en laat ze sudderen in een kookpotje met suiker tot de bessen moes geworden zijn.
- Verwarm de halve peren in hun eigen sap (blik).
- Bereid een eigen keuze aan winterse groenten.
- Schep het vlees met saus op warme borden en versier de borden met de winterse groenten en de halve peer met bessenmoes.
- Serveer onmiddellijk.