Cannelloni milanese

Cannelloni milanese

Smulweb imageSmulweb

Cannelloni milanese. Een heerlijke Italiaanse ovenschotel met gehakt, tomatensaus en twee soorten kaas. Dit klassieke gerecht uit Milaan stelt nooit teleur. Makkelijk te maken, ook op de camping. Buon Appetito!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 3 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Cannelloni milanese op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met boter.
  2. Kook de cannelloni ca. 3-4 minuten voor.
  3. Meng in een kom het gehakt met het paneermeel, de helft van de parmezaanse kaas, ei, oregano, zout en peper. Vul met een theelepel de cannelloni met het gehaktmengsel.
  4. Breng de tomaten en de knoflook aan de kook. Laat de saus ca. 15 minuten pruttelen. Voeg peper, zout en basilicum toe.
  5. Schep de helft van de tomatensaus in de ovenschaal. Leg de gevulde cannelloni erop en schep de rest van de saus erop. Verdeel de ricotta erover. Meng de parmezaanse kaas met de andere kaas en strooi de kaas over de ovenschotel.
  6. Dek de schotel af met aluminiumfolie en bak hem 1 uur in de oven. Verwijder de folie en bak in 15 minuten de bovenkant goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta