- 125 g Zure room
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Quiche lorraine op tafel.
- Snijd de prei in ringen, hak de ui grof, snipper de knoflook (of gebruik een knoflookpers) en snijd de champignons in plakjes.
- Fruit de prei, ui en champignons in wat boter en laat ze even pruttelen (ongeveer 5 minuten). Voeg als laatste nog de knoflook toe.
- Leg 6 tot 8 plakjes bladerdeeg uit en laat deze ontdooien. Rol het bladerdeeg uit en bestrooi het met bloem. Vet een springvorm in en leg het bladerdeeg erin, inclusief de opstaande randen.
- Doe de eieren in een kom en klop ze samen met de zure room, peterselie, Italiaanse kruiden, peper en paprikapoeder. Roer hier beetje bij beetje de kaas doorheen.
- Meng de aangefruite groenten door de eiermassa en giet de helft hiervan in de springvorm. Bedek dit met de rauwe ham en giet de rest van het eiermengsel erover. Optioneel kun je nog wat geraspte kaas bovenop doen.
- Bak het geheel 1 uur in de oven op 180-200°C.
- Serveer de taart met sla, stokbrood en een glaasje wijn. Let op: gebruik geen zout, dit zit al in de kaas en de rauwe ham!