Crepe suzette

Crepe suzette

Smulweb imageSmulweb

Voor een culinair hoogstandje moet je deze crepe suzette bereiden. Sinaasappelrasp, sinaasappelsap, boter, suiker en likeur worden samengevoegd en samen met flensjes opgewarmd. Tot slot wordt de likeur gebruikt om het gerecht te flamberen. Giet de likeur altijd eerst in een lepel en steek dan aan.

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 50 ml Grand marnier
  • 2 flensjes

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Crepe suzette op tafel.

  1. Rasp de schil van een goed schoongemaakte sinaasappel en pers beide sinaasappels uit.
  2. Laat de boter smelten en roer de suiker erdoor. Voeg de sinaasappelrasp en het sap toe en giet de helft van de likeur erbij.
  3. Leg de flensjes erbij en laat zachtjes goed warm worden.
  4. Gebruik de andere helft van de likeur om de flensjes te flamberen.
  5. Giet de likeur altijd eerst in een lepel en steek dan aan. Schenk over de flensjes.
  6. Geniet van dit culinaire hoogstandje!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Pannenkoeken