Echte engelse scones

Echte engelse scones

Smulweb imageSmulweb

Echte Engelse scones met verse appel, heerlijk als ontbijt of bij een high tea. Het deeg met zelfrijzend bakmeel wordt gevuld met appelstukjes, boter, ei en melk. Bestrijk de scone voor het bakken met melk en suiker en plaats het gedurende 30 minuten in de oven. Serveer ze warm.

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Echte engelse scones op tafel.

  1. Zeef het bakmeel, bastaardsuiker en zout in een kom.
  2. Voeg boter, ei en melk toe en meng alles door elkaar.
  3. Kneed het deeg tot het elastisch is.
  4. Snijd de appels klein en meng ze door het deeg.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit tot een cirkel van ongeveer 22 cm doorsnee en leg het op een ingevette bakplaat.
  6. Kerf met een scherp mes 8 punten in het deeg (niet doorsnijden).
  7. Bestrijk het deeg met melk en bestrooi het met 1 eetlepel rietsuiker.
  8. Bak de appelscone ongeveer 30 minuten in de oven tot hij gaar is en laat hem nog 10 minuten buiten de oven afkoelen.
  9. Serveer de appelscone warm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Scone