Boerenomelet

Boerenomelet

Smulweb imageSmulweb

Een omelet gevuld met ontbijtspek, ui, aardappelen, paprika, prei, champignons en verse kruiden. Een flinke portie zo aan het begin van de dag.

10 min bereiden

lunch/brunch gerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Preischeutjes
  • 1 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Boerenomelet op tafel.

  1. Bak het ontbijtspek in een koekenpan met wat boter of olie zachtjes uit.
  2. Snipper de ui en snijd de aardappelen in blokjes. Voeg dit toe aan de pan en laat het meebakken met het spek. Voeg vervolgens de paprika, prei en champignons toe en bak dit even mee tot de ui gaat kleuren.
  3. Haal de helft van de inhoud uit de pan. Klop 2 eieren los met wat peper en zout, bieslook en peterselie. Giet het eiermengsel in de pan en laat de omelet zachtjes stollen.
  4. Als de omelet net niet meer vloeibaar is, laat de omelet dan op een bord glijden en klap deze dubbel.
  5. Verhit nog wat boter of olie in de pan en herhaal stap 3 en 4 voor een tweede omelet.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Boerenomelet