Mozartkugeln

Mozartkugeln

Smulweb imageSmulweb

Geniet van de Oostenrijkse traditionele chocolade traktatie: Mozartkugeln. Een combinatie van heerlijke hazelnoten, kirsch en marsepein gedrenkt in chocolade. Het is perfect om te delen met je vrienden of om zelf op te peuzelen. De perfecte zoete lekkernij!

60 min bereiden

tussendoortje

20 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 5 nougat blokjes

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Mozartkugeln op tafel.

  1. Strooi de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze in de oven (200 graden) in ongeveer 8 minuten lichtbruin.
  2. Hak de pistachenoten fijn en meng ze met de kirsch door de marsepein. Meng er eventueel groene levensmiddelenkleurstof door. Leg de marsepein tot gebruik in de koelkast.
  3. Laat de suiker karamelliseren in een pannetje met een klein beetje water. Roer totdat de suiker volledig is opgelost en begint te verkleuren en draai het geheel dan voorzichtig rond in de pan. Meng de warme hazelnoten erdoor. Laat dit afkoelen op een stuk bakpapier. Hak de afgekoelde noten fijn.
  4. Snijd de blokjes nougat in vieren en rol er 20 balletjes van.
  5. Rol de marsepein uit met de deegroller en steek er 20 rondjes uit (of ruiten, is nog makkelijker met vouwen). Vouw de marsepein om de nougat en rol tot stevige balletjes.
  6. Rol vervolgens de marsepeinballen door de gehakte hazelnoten. Steek er een prikker in en zet de balletjes in de koelkast.
  7. Smelt de chocolade in ongeveer 2 minuten op 600 W in de magnetron. Dompel de balletjes onder in de chocolade. Laat ze afdruipen en zet ze met de prikker in een stukje piepschuim. Laat de chocolade stollen.
eet smakelijk