Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Gehaktrol gevuld met kaas prei en gedr tomaten op tafel.
- Kruid het gehakt met peper, zout, nootmuskaat, paprikapoeder. Meng het ei, paneermeel en de mosterd erdoor.
- Verdeel het gehakt in 2 delen. Druk dit plat (zie foto).
- Meng de roomkaas met de ui, sjalot, prei, geraspte kaas en gedroogde tomaten. Maak op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
- Leg het 2e deel gehakt op het 1e deel. Vorm een rol en druk vooral de zijkanten goed aan.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bestrijk de gehaktrol met het losgeklopte ei en rol de rol dan door het paneermeel. Doe dit - indien mogelijk - 2 maal.
- Zet de gehaktrol een uurtje in de koelkast.
- Leg de gehaktrol op de bakplaat en bak deze ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.
- Grill eerst de gehaktrol aan beide kanten, zodat de gehaktrol snel een korstje krijgt en de vulling niet kan ontsnappen. Bak daarna de gehaktrol op 200 graden.