Gehaktrol gevuld met kaas prei en gedr tomaten

Gehaktrol gevuld met kaas prei en gedr tomaten

Smulweb imageSmulweb

Verwen jouw smaakpapillen met deze overheerlijke gehaktrol gevuld met romige roomkaas, prei, ui, geraspte kaas en zongedroogde tomaten. Het gehakt is op smaak gebracht met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder en krijgt een krokant korstje in de oven.

45 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Gehaktrol gevuld met kaas prei en gedr tomaten op tafel.

  1. Kruid het gehakt met peper, zout, nootmuskaat, paprikapoeder. Meng het ei, paneermeel en de mosterd erdoor.
  2. Verdeel het gehakt in 2 delen. Druk dit plat (zie foto).
  3. Meng de roomkaas met de ui, sjalot, prei, geraspte kaas en gedroogde tomaten. Maak op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  4. Leg het 2e deel gehakt op het 1e deel. Vorm een rol en druk vooral de zijkanten goed aan.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Bestrijk de gehaktrol met het losgeklopte ei en rol de rol dan door het paneermeel. Doe dit - indien mogelijk - 2 maal.
  7. Zet de gehaktrol een uurtje in de koelkast.
  8. Leg de gehaktrol op de bakplaat en bak deze ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven.
  9. Grill eerst de gehaktrol aan beide kanten, zodat de gehaktrol snel een korstje krijgt en de vulling niet kan ontsnappen. Bak daarna de gehaktrol op 200 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Groente Prei