Bitterballen van kerrieragout

Bitterballen van kerrieragout

Smulweb imageSmulweb

Bitterballen van kerrieragout bereid met margarine, kerriesaus, bloem, vleesblokjes, ei en paneermeel. Rol kleine balletjes van de massa, haal ze eerst door het ei en dan door het paneermengsel. Bakken in zonnebloemolie op 180 graden totdat ze een mooi bruin korstje hebben.

25 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Bitterballen van kerrieragout op tafel.

  1. Bereid de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet de saus over in een bakje.
  2. Laat in het pannetje van de kerriesaus (op een laag pitje) 50 gram margarine smelten en voeg 60 gram bloem toe als de margarine gesmolten is. Roer heel goed door elkaar totdat het min of meer als een bal in de pan ligt. Zet het vuur uit en voeg de kerriesaus toe. Roer weer heel goed door elkaar.
  3. Voeg de vleesblokjes toe en roer nogmaals goed door totdat het een aan elkaar klevende massa is. (Belangrijk: het moet als één massa uit de pan vallen!!)
  4. Stort de ragoutmassa op een plaat of groot bord en laat deze goed afkoelen in de koelkast (reken hier een paar uur tot een nacht voor).
  5. Klop een ei op en giet deze in een diep bord. Meng in een ander diep bord het paneermeel met twee eetlepels bloem.
  6. Draai balletjes van de kerriemassa, dompel ze in het ei en haal ze daarna door het paneermengsel zodat het hele balletje bedekt is.
  7. Bak de balletjes in zonnebloemolie op 180 graden totdat ze een mooi bruin korstje hebben. PS: Variant: gebruik in plaats van kip gebraden runderlapjes die uit elkaar zijn getrokken en aan de kerriemassa zijn toegevoegd.
eet smakelijk