- 300 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Kalfsvleeskroketten op tafel.
- Breng de bouillon met de wortel, fijngesneden ui, laurier en tijm aan de kook. Voeg het vlees toe en kook dit zachtjes in 1 uur gaar. Zeef de bouillon en meet 2 dl af. Snijd het gare vlees heel fijn.
- Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Voeg al roerende de bouillon in gedeelten toe tot een dikke saus ontstaat. Laat de saus 1 minuut doorkoken. Schep het vlees erdoor en voeg nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe.
- Schep de ragout op een groot plat bord en laat deze afkoelen en in de koelkast opstijven (minimaal 2 uur).
- Klop de eieren met 2 eetlepels water los in een diep bord. Strooi het paneermeel op een plat bord.
- Snijd het afgekoelde ragoutmengsel in 8 punten. Schep één punt op een eetlepel en vorm er samen met een andere lepel een kroket van.
- Wentel deze door paneermeel en rol er met de hand een kroket. Zorg dat er geen barstjes in komen.
- Wentel deze kroket door het eimengsel en daarna weer door het paneermeel. Vorm zo 8 kroketten.
- Verhit de olie tot 180ºC en frituur ze met 3 of 4 tegelijk in 3-4 minuten knapperig goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.