Kalfsvleeskroketten

Kalfsvleeskroketten

Smulweb imageSmulweb

Zelfgemaakte kalfsvleeskroketten maak je niet zomaar. Maar gelukkig vertellen wij precies hoe je dat doet. Boordevol smaak en lekker krokant! Serveer samen met een salade of wat frietjes.

60 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kalfsvleeskroketten op tafel.

  1. Breng de bouillon met de wortel, fijngesneden ui, laurier en tijm aan de kook. Voeg het vlees toe en kook dit zachtjes in 1 uur gaar. Zeef de bouillon en meet 2 dl af. Snijd het gare vlees heel fijn.
  2. Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Voeg al roerende de bouillon in gedeelten toe tot een dikke saus ontstaat. Laat de saus 1 minuut doorkoken. Schep het vlees erdoor en voeg nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe.
  3. Schep de ragout op een groot plat bord en laat deze afkoelen en in de koelkast opstijven (minimaal 2 uur).
  4. Klop de eieren met 2 eetlepels water los in een diep bord. Strooi het paneermeel op een plat bord.
  5. Snijd het afgekoelde ragoutmengsel in 8 punten. Schep één punt op een eetlepel en vorm er samen met een andere lepel een kroket van.
  6. Wentel deze door paneermeel en rol er met de hand een kroket. Zorg dat er geen barstjes in komen.
  7. Wentel deze kroket door het eimengsel en daarna weer door het paneermeel. Vorm zo 8 kroketten.
  8. Verhit de olie tot 180ºC en frituur ze met 3 of 4 tegelijk in 3-4 minuten knapperig goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei