Veldsla-avocadosalade met biefstuk

Veldsla-avocadosalade met biefstuk

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvolle veldsla-avocadosalade met malse biefstuk die je 30 minuten marineert in sojasaus, knoflook en olie. Geserveerd op een bedje van veldsla en avocado met gebakken uienringen. Een perfecte salade voor een licht en verfrissend gerecht.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 40 g Koriander
  • 2 Avocado

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Veldsla-avocadosalade met biefstuk op tafel.

  1. Halveer de biefstukjes. Meng in een kom 1 el sojasaus, 1 el olie, knoflook en zout en peper tot een marinade. Wentel de biefstukjes erdoorheen en laat ze ongeveer 30 minuten marineren.
  2. Maak de dressing door in een kom de rest van de sojasaus, 1 el olie, koriander, bruine suiker en vissaus te mengen.
  3. Schil de avocado's en snijd ze in mooie plakken. Verdeel ze over vier borden. Leg de veldsla losjes over de avocado.
  4. Verhit 1 el olie in een koekenpan. Bak de uienringen in ongeveer 5 minuten zacht en bruin. Schep de uienringen uit de pan.
  5. Haal de biefstukjes uit de marinade (de marinade wordt niet meer gebruikt) en dep ze droog met keukenpapier.
  6. Verwarm de rest van de olie in de pan en bak de biefstukjes in ongeveer 3 minuten van binnen rosé en van buiten bruin.
  7. Snijd de biefstukjes in plakjes en leg ze op de salade. Klop de dressing nogmaals door en besprenkel deze over de borden. Garneer met de gebakken uienringen. Serveer met basmatirijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees