- 1 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Gemakkelijke thaise kokos curry kip op tafel.
- Doe alle ingrediënten voor de currypasta in je keukenmachine of blender. Voeg 3-4 el kokosmelk toe en mix de ingrediënten tot een geurige Thaise pasta.
- Verhit een wok of diepe koekenpan op middelhoog vuur. Doe de olie erin en voeg de currypasta toe. Roerbak 1 minuut zodat de geur vrijkomt en voeg de stukken kip toe. Draai de delen een keer om en voeg dan de bouillon en de resterende kokosmelk toe. Voeg ook de aardappelen, limeblaadjes en komijn toe. Roer en breng aan de kook. Dek af en zet het vuur laag en laat 15 minuten zacht sudderen. Roer af en toe.
- Roer de tomatenstukjes eronder en laat nog eens 15 minuten garen. Terwijl de curry verder gaart, kun je de garnering klaarmaken. Doe de geraspte kokos in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Roer tot de kokos licht goudbruin is en doe deze vervolgens in een schaal om af te koelen.
- Haal de kip en aardappels als ze gaar zijn van het vuur. Voeg 3/4 van de geroosterde kokos toe en roer die eronder. Voeg eventueel naar smaak nog wat vissaus toe. Verdeel de curry over de borden en bestrooi met de resterende kokos en basilicum. Serveer met gestoomde jasmijnrijst.