Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Zalige ovenschotel met doperwtjes en zalm op tafel.
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Laat de doperwten uitlekken en spoel ze af of kook ze voor als je diepvriesdoperwten gebruikt.
- Rasp de gekookte aardappelen op de grove rasp. Snijd de zalm in niet te kleine stukken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit de olie in de koekenpan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak ze kort mee. Voeg daarna de doperwten toe en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel 1 eetlepel balsamico-azijn over de bodem van een ovenschaal. Verdeel hierover de doperwtenmassa en daarna de zalmstukken. Kruid met peper en zout. Verdeel daarover de geraspte aardappels (rösti!).
- Meng de dille met de slagroom en verdeel dit over de rösti. Voeg enkele klontjes boter toe en bak de ovenschotel gedurende 20-30 minuten in de oven tot hij goudbruin is.