Amuse gazpacho van paprika tomaat en feta

Amuse gazpacho van paprika tomaat en feta

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke gazpacho van paprika,tomaat en feta. Gegrilde paprika en verse tomaten gemixt tot een gladde massa, afgemaakt met olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout en tabasco. Maak het af door de amuse glaasjes te vullen met de gazpacho en garneren met stukjes door midden gesneden feta en Provençaalse kruiden.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Amuse gazpacho van paprika tomaat en feta op tafel.

  1. Was de paprika en snijd deze in 4 parten, verwijder de zaadlijsten en snijd de uiteinden af, zodat ze plat kunnen liggen. Leg deze het bakblik onder de grill in de hoogste stand totdat er zwarte blazen op komen.
  2. Doe de paprikaparten in een plastic zak en laat ze afkoelen. Haal vervolgens de velletjes eraf en snijd ze in blokjes.
  3. Breng in een steelpan water aan de kook. Snijd een kruisje in de tomaten bij het kroontje en dompel ze even in het kokende water, zodat de velletjes los komen te zitten. Verwijder de velletjes en snijd de tomaten in parten. Verwijder het zaad en de harde kern.
  4. Snijd het brood zonder korst in blokjes en voeg dat samen met de stukjes tomaat en de paprika in een schaal. Maal dit fijn met een staafmixer en voeg tevens de olijfolie en de balsamicoazijn toe tot het een mooie gladde massa is geworden. Maak het geheel op smaak met peper, zout en tabasco.
  5. Doe de gazpacho in amuse glaasjes. Snijd de blokjes feta door midden en leg deze op de gazpacho. Werk het geheel af met wat Provencaalse kruiden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paprika Amuses