Thaise zalmkoekjes met limoenmayonaise

Thaise zalmkoekjes met limoenmayonaise

Smulweb imageSmulweb

Deze Thaise zalmkoekjes met limoenmayonaise zijn perfect als voorgerecht of als hapje bij de borrel. Ontzettend gemakkelijk om te maken en zó lekker. Bak de koekjes mooi bruin en gaar en serveer met de zelfgemaakte limoenmayonaise.

25 min bereiden

tussendoortje

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Thaise zalmkoekjes met limoenmayonaise op tafel.

  1. Laat de zalm in een zeef goed uitlekken. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de helft van de peper in flinterdunne ringetjes en hak de rest van de rode peper heel fijn. Houd de ringetjes apart voor de garnering.
  2. Pureer de zalm in de keukenmachine en meng het ei, de geraspte gember, fijngehakte rode peper, 1 theelepel limoenrasp en 1 theelepel zout erdoor. Roer vervolgens de kokos, bosui en koriander erdoor en vorm van dit mengsel 12 kleine burgertjes.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en bak de zalmkoekjes op hoog vuur in 4 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege met een spatel. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  4. Meng de mayonaise met 1 eetlepel limoensap en 1 eetlepel limoenrasp.
  5. Leg de zalmkoekjes op een schaal en schep er een toefje mayonaise op. Garneer met rode peperringetjes, korianderblaadjes en limoenrasp.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen