Marquise van chocolade (chocoladetaart)

Marquise van chocolade (chocoladetaart)

Smulweb imageSmulweb

Een hemelse chocolade marquise taart met een crispy cookie bodem en een vulling van amandelschaafsel, rozijnen en bigerreaus. Bedekt met een heerlijke laag melkchocolade glazuur en op smaak gebracht met rum (of cognac of kahlua) .

120 min bereiden

ontbijt

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 g Bigarreaux

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Marquise van chocolade (chocoladetaart) op tafel.

  1. Mix de 150 gram digestivekoekjes fijn in de keukenmachine en meng het met de gesmolten boter. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel gelijkmatig over de bodem en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Laat het opstijven in de koelkast.
  2. Smelt de boter en de pure chocolade au-bain-marie en roer het goed door. Klop intussen de eidooiers met de suiker tot een dikke, korrelige massa. Spatel het eidooier mengsel door de chocolade en spatel daarna de rum (of cognac of kahlua) erdoorheen. Spatel vervolgens het amandelschaafsel, de bigerreaus, rozijnen en de verkruimelde koekjes erdoorheen. Verdeel de chocolademassa over de koekbodem in de vorm en strijk de bovenkant glad. Laat de marquise opstijven in de koelkast.
  3. Breng de room op een laag vuur aan de kook en smelt de melkchocolade daar in. Wanneer het chocoladeglazuur de dikte heeft van yoghurt, verdeel het dan over de marquise. Laat het zo'n 2 tot 4 uur opstijven in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Chocolade Taart Chocolade maken Chocolade taart