Kippenstoofpot met groenten en olijven

Kippenstoofpot met groenten en olijven

Smulweb imageSmulweb

Een onmisbaar gerecht in de collectie familierecepten: deze kippenstoofpot met groenten en olijven. Sudder de kip op zacht vuur met onder andere wortel, selderij, tomaten en olijven. Voeg slagroom of crème fraîche toe voor extra smaak.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Kippenstoofpot met groenten en olijven op tafel.

  1. Breng stukken kip op smaak met zout en peper.
  2. Bak spekjes uit in olie en haal uit de koekenpan en leg ze onderin een stoofpan.
  3. Bak de kippendelen in het bakvet tot ze mooi bruin zijn en leg ze ook in de stoofpan.
  4. Bak op zacht vuur de knoflook tot ze zacht zijn en voeg wortel en selderij toe en bak nog 3 minuten.
  5. Voeg kruiden en tomaten toe en bak nog even door.
  6. Voeg nu kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  7. Voeg groenten en vocht bij de kip en verdeel de olijven erdoorheen.
  8. Smoor de kip en groenten gaar in 54-60 minuten op een laag vuur. Er moet weinig vocht overblijven.
  9. Voeg slagroom of crème fraîche toe en laat het geheel even doorkoken totdat het wat is ingedikt.
eet smakelijk