- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Kippenstoofpot met groenten en olijven op tafel.
- Breng stukken kip op smaak met zout en peper.
- Bak spekjes uit in olie en haal uit de koekenpan en leg ze onderin een stoofpan.
- Bak de kippendelen in het bakvet tot ze mooi bruin zijn en leg ze ook in de stoofpan.
- Bak op zacht vuur de knoflook tot ze zacht zijn en voeg wortel en selderij toe en bak nog 3 minuten.
- Voeg kruiden en tomaten toe en bak nog even door.
- Voeg nu kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg groenten en vocht bij de kip en verdeel de olijven erdoorheen.
- Smoor de kip en groenten gaar in 54-60 minuten op een laag vuur. Er moet weinig vocht overblijven.
- Voeg slagroom of crème fraîche toe en laat het geheel even doorkoken totdat het wat is ingedikt.