Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Originele britse scones op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, suiker en zout door elkaar. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Wrijf met de vingers de boter en meel door elkaar tot er geen boter meer te zien is en het mengsel er als broodkruim uitziet.
- Maak een kuiltje in het deegmengsel. Voeg de eieren toe en giet ook de melk er voorzichtig bij. Roer met een vork de eieren en melk door het beslag, en kneed vervolgens met de hand tot er een soepel deeg ontstaat.
- Bestuif een werkblad met wat bloem en leg een vel bakpapier neer. Rol het deeg uit tot een lap van zo'n 2 centimeter dik.
- Steek met de uitsteekvorm zoveel mogelijk cirkels uit het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kneed de deegresten tot een nieuwe bal, rol weer uit tot een lap van zo'n 2 cm dik en steek er weer zoveel mogelijk cirkels uit. Herhaal dit tot het deeg op is.
- Bestrijk de scones met wat melk en bak 15-20 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.
- Serveer de scones voordat ze helemaal afgekoeld zijn. Scones zijn koud lang niet zo lekker en worden bovendien snel droog. Maak ze dus vlak van tevoren.