Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Kipfilet in tomatenroomsaus uit de oven op tafel.
- Pel en snipper de uien en de knoflook.
- Snij de kipfilet in smalle repen.
- Verhit de olie in de koekenpan of wok.
- Bak hierin de ui en knoflook glazig.
- Voeg de tomatenblokjes, tomatenketchup, room culinair of slagroom en oregano toe. Breng dit aan de kook en laat dit minimaal 10 minuten inkoken tot de saus goed dik is geworden. Maak de saus op smaak met peper, zout, cayennepeper en wat suiker. Proef en voeg eventueel nog wat kruiden toe.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kruid de kipfilet met peper en zout. Wentel de kipfilet door de bloem.
- Doe een dunne laag van de saus op de bodem van de schaal. Verdeel hierover de kipfilet. Giet de rest van de saus over de kipfilet.
- Bestrooi eventueel met geraspte kaas.
- Zet de schaal plm. 20 - 30 minuten (afhankelijk van de dikte van de kipfilet) in het midden van de oven tot de kip gaar is.