Bolognesetaart

Bolognesetaart

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke Bolognesetaart is gemaakt van bladerdeeg gevuld met een smakelijke bolognese saus van kipfilet, tomaten, ui, oregano, laurierblad, balsamico-azijn en suiker of honing. Top de taart af met geraspte kaas en bak de taart in de oven voor 20-30 minuten. Perfect voor een heerlijke avond vol smaak!

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Tex-Mex geraspte kaas

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bolognesetaart op tafel.

  1. Bekleed de taartvorm of de bakplaat met bakpapier. Ontdooi het bladerdeeg bij gebruik van plakjes. Prik het bladerdeeg in met een vork.
  2. Pel en snipper de ui. Snij de kipfilet in kleine stukjes. Laat de tomaten uitlekken, maar vang het sap op. Snij de tomaten in kleine stukjes. Verwijder eventuele velletjes en steelaanzet van de tomaten.
  3. Verhit de olie in de koekenpan of wok. Bak hierin de kipfilet in gedeelten bruin. Haal de kip uit de pan en bak in het overgebleven vet de uisnippers glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg de tomatensap uit het blik en de stukjes tomaat toe. Maak op smaak met peper, zout, oregano, laurierblad, balsamico-azijn en suiker of honing. Laat de saus op halfhoog vuur plm. 15 minuten sudderen tot de saus dik is geworden. Doe de kip weer terug in de pan. Laat alles nog plm. 5 minuten sudderen. Laat afkoelen!
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de eieren met de room door elkaar. Roer dit door de bolognese-saus.
  5. Verdeel de helft van de geraspte kaas over het bladerdeeg en daarna de vulling. Strooi de rest van de geraspte kaas erover en bak de taart plm. 20-30 minuten op de 2e richel onderin de voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Vlees Sauzen Gevogelte Kruiden Taart