Aziatische kipfilet met doperwtjes paprika en tauge

Aziatische kipfilet met doperwtjes paprika en tauge

Smulweb imageSmulweb

Aziatische kipfilet met doperwtjes, paprika en taugé: Een feest van smaken! Gemarineerde kipfilet wokken met knoflook, maizena en sojasaus. Heerlijk zacht. Groenten als tauge, paprika en erwtjes erbij. Het zorgt voor de knapperige bite in het gerecht.

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Maïzena
  • 4 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aziatische kipfilet met doperwtjes paprika en tauge op tafel.

  1. Snij de kipfilet in hele dunne plakjes en meng de kipfilet met de knoflook, maïzena en sojasaus.
  2. Pel en snipper de knoflook en de ui. Maak de paprika schoon en snij deze in kleine stukjes. Maak de taugé schoon.
  3. Bak de ui een minuut of twee in de resterende olie en voeg de paprika en de gevroren erwtjes toe.
  4. Roer de oestersaus los met de sambal en 1 dl water en doe erbij. Sluit de pan en laat vijf minuten zachtjes koken.
  5. Voeg de kip toe, zet het vuur wat hoger en werk met twee spatels de stukjes van elkaar. 4 minuten garen is voldoende.
  6. Meng er dan de kruiden en taugé door en serveer onmiddellijk, dan heeft de taugé nog crunch.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Groente Paprika