- 1 el Rietsuiker
- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Terriyakizalm met knapperige prei op tafel.
- Snijd de zalm met een scherp mes in repen en leg deze op een bord.
- Meng ketjap, tomatenketchup, rijstwijnazijn, suiker en knoflook.
- Giet dit mengsel over de zalm en schep alles goed om. Laat de zalm ca. 30 minuten marineren.
- Verhit intussen 3 el maïsolie in een grote voorverwarmde wok.
- Voeg de prei toe en roerbak het ca. 10 minuten op middelhoog vuur tot het knapperig en gaar is.
- Schep de prei voorzichtig met een schuimspaan op voorverwarmde borden.
- Doe de rest van de olie in de wok. Voeg de zalm en de marinade toe en bak de vis 2 minuten. Schep de zalm op de prei en garneer met Spaanse peper.