- 200 ml pompoensoep
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Tajine met zoete aardappel en kip op tafel.
- Snijd de kip in stukjes en marineer het 20 minuten met een half zakje couscouskruiden en twee eetlepels olie.
- Snijd de aardappel, winterpeen en courgette in blokjes.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe wat olie in de wok en fruit het lente-uitje en de paddestoelen en de knoflook. Voeg daarna de groenten toe en wok dit geheel gedurende tien minuten.
- Voeg daarna de rest van de couscouskruiden toe, gevolgd door de tomaten uit blik en de soep. Breng op smaak met zout en peper.
- Vet de bodem van de tajine in en leg de gemarineerde kip erop. Voeg daarna de beetgare groentenmix toe en zet in de oven gedurende drie kwartier.
- Maak de couscous klaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Serveer de kip-groentenmix samen met de couscous. Geniet ervan!