Tajine met zoete aardappel en kip

Tajine met zoete aardappel en kip

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke tajine met zoete aardappel en gemarineerde kip, vol van smaak door de winterpeen, courgette en couscouskruiden. Het gerecht is gemakkelijk in de oven te bereiden en wordt geserveerd met couscous.

45 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml pompoensoep

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Tajine met zoete aardappel en kip op tafel.

  1. Snijd de kip in stukjes en marineer het 20 minuten met een half zakje couscouskruiden en twee eetlepels olie.
  2. Snijd de aardappel, winterpeen en courgette in blokjes.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  4. Doe wat olie in de wok en fruit het lente-uitje en de paddestoelen en de knoflook. Voeg daarna de groenten toe en wok dit geheel gedurende tien minuten.
  5. Voeg daarna de rest van de couscouskruiden toe, gevolgd door de tomaten uit blik en de soep. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Vet de bodem van de tajine in en leg de gemarineerde kip erop. Voeg daarna de beetgare groentenmix toe en zet in de oven gedurende drie kwartier.
  7. Maak de couscous klaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  8. Serveer de kip-groentenmix samen met de couscous. Geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Groente Zuurkool Zoete aardappelen Tajine kip