Tomatenrisotto met rode wijn

Tomatenrisotto met rode wijn

Smulweb imageSmulweb

Tomatenrisotto met rode wijn, een heerlijk smeuïg en vegetarisch gerecht. Lekker hartig en perfect als avondmaal. Al dente gekookte risotto is vermengd met tomaat, rozemarijn, ui en verse parmezaanse kaas. Voeg een beetje wijn toe om het een fruitige twist te geven. Heerlijk bij een glas rode wijn!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Tomatenrisotto met rode wijn op tafel.

  1. Smelt de boter in een ruime pan en voeg de uisnippers toe. Fruit ze zacht.
  2. Voeg de blokjes tomaat en rozemarijn toe
  3. zet het vuur hoger en laat indikken.
  4. Voeg de rijst toe en bak deze gedurende 2 minuten mee voordat je de wijn toevoegt.
  5. Voeg bouillon toe - telkens een soeplepel. Blijf roeren en voeg steeds weer een lepel toe als de vorige is opgenomen. Ga door tot de rijst lekker beetgaar is.
  6. Zet het vuur uit en roer de parmezaan en het klontje boter erdoor.
  7. Leg het deksel op de pan en wacht 2 minuten. Proef en voeg zo nodig zout en peper toe.
  8. Serveer met geschaafde parmezaan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Rijst Soep