Citroen-rolcake met amandel

Citroen-rolcake met amandel

Smulweb imageSmulweb

Deze citroen-rolcake met amandel is een ware smaaksensatie. Door de combinatie van limoncello, lemoncurd en mascarpone room heb je keer op keer een smaakexplosie. Het amandelschaafsel brengt daarnaast een lekkere crunch in de rolcake.

45 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 g Aardappelzetmeel
  • 20 ml Limoncello

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Citroen-rolcake met amandel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Klop met de mixer de eidooiers met ¼ van de suiker dik en licht van kleur.
  3. Klop de eiwitten in een ruime (vetvrije) kom met de rest van de suiker (beetje bij beetje toevoegen) stijf. Zeef de bloem met het zetmeel.
  4. Spatel het dooiermengsel, bloem/zetmeel en amandelpoeder door het eiwit. Strijk het beslag zo gelijkmatig mogelijk over de bakplaat met een paletmes.
  5. Bak de cakeplak in het midden van de oven voor 8 à 10 minuten lichtbruin en gaar. Controleer na 6 minuten.
  6. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan bruin en strooi er wat suiker bij om plakken te voorkomen.
  7. Keer de cakeplak op een aanrecht met suiker ter grootte van de bakplaat en verwijder direct het bakpapier.
  8. Klop de slagroom op ‘yoghurtdikte’ met suiker. Voeg de mascarpone toe en klop dan verder stijf. Let op: niet te lang kloppen om schiften te voorkomen.
  9. Besprenkel de cakeplak met limoncello. Strijk de lemoncurd en vervolgens ¾ van het roommengsel over de cake en rol de cake vanaf de korte kant op.
  10. Strijk de rest van het roommengsel nonchalant over de buitenzijde van de cake en bestrooi met amandelschaafsel.
eet smakelijk