- 20 g Aardappelzetmeel
- 20 ml Limoncello
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Citroen-rolcake met amandel op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Klop met de mixer de eidooiers met ¼ van de suiker dik en licht van kleur.
- Klop de eiwitten in een ruime (vetvrije) kom met de rest van de suiker (beetje bij beetje toevoegen) stijf. Zeef de bloem met het zetmeel.
- Spatel het dooiermengsel, bloem/zetmeel en amandelpoeder door het eiwit. Strijk het beslag zo gelijkmatig mogelijk over de bakplaat met een paletmes.
- Bak de cakeplak in het midden van de oven voor 8 à 10 minuten lichtbruin en gaar. Controleer na 6 minuten.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan bruin en strooi er wat suiker bij om plakken te voorkomen.
- Keer de cakeplak op een aanrecht met suiker ter grootte van de bakplaat en verwijder direct het bakpapier.
- Klop de slagroom op ‘yoghurtdikte’ met suiker. Voeg de mascarpone toe en klop dan verder stijf. Let op: niet te lang kloppen om schiften te voorkomen.
- Besprenkel de cakeplak met limoncello. Strijk de lemoncurd en vervolgens ¾ van het roommengsel over de cake en rol de cake vanaf de korte kant op.
- Strijk de rest van het roommengsel nonchalant over de buitenzijde van de cake en bestrooi met amandelschaafsel.