Bloemkoolschotel met brie

Bloemkoolschotel met brie

Smulweb imageSmulweb

Een romige bloemkoolschotel met aardappel en brie uit de oven. Rul het gehakt met ui en paprikapoeder, voeg beetgaar gekookte bloemkool toe en bedek daarmee de aardappel laag. Als laatste voeg je de brie in plakjes toe en zet je de ovenschotel goed heet in de oven.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Bloemkoolschotel met brie op tafel.

  1. Kook bloemkool-roosjes beetgaar in water met kerrie. Kook aardappelschijfjes/-blokjes.
  2. Snipper een ei.
  3. Bewerk het gehakt in een hete pan met een spatel totdat het kleine stukjes zijn (rullen). Voeg de ui en paprikapoeder toe zodra het gehakt begint te kleuren. Verwarm de oven voor op 220 graden en zet het vuur van de koekenpan uit zodra het gehakt bruin is.
  4. Vet een ovenschotel in. Verdeel de helft van de aardappels over de bodem
  5. de helft van het gehakt-ui mengsel eroverheen
  6. bloemkool in kleine stukjes erop
  7. dan de tweede helft van de aardappels, de tweede helft van het gehakt-ui mengsel, en als laatste de brie in plakjes.
  8. Zet de ovenschotel in de oven en laat deze door en door heet worden. Zorg dat het laagje brie mooi bruin wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Kaas Bloemkool ovenschotel