Tartiflette a lecureuil

Tartiflette a lecureuil

Smulweb imageSmulweb

Een speciale Franse Tartiflette a lecureuil met aardappelen, wortelen, andijvie, ui, spekreepjes, witte wijn en reblochon. Om het gerecht op smaak te brengen voeg je wat komijn en zout toe. Bak de ovenschaaltjes gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven en geniet van deze bijzondere en smakelijke Tartiflette.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Tartiflette a lecureuil op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Rasp de wortelen en snijd ze ook in grove stukken. Kook beide ingrediënten gaar (20 à 25 minuten) en giet af.
  2. Was de andijvie en snijdt deze in reepjes. Snipper de ui grof. Verwarm de oven voor op 180°C met hete lucht.
  3. Bak de spekjes samen met de ui gedurende 2 minuten. Voeg de andijvie toe en laat op laag vuur 5 minuten stoven.
  4. Voeg de aardappelen en wortelen toe, de komijn en peper en zout naar smaak. Let op, de spekjes zijn al zout. Roer alles goed door elkaar.
  5. Verdeel het geheel over de ovenschaaltjes en schenk er een klein scheutje witte wijn overheen. Leg de reblochon er bovenop.
  6. Bak de ovenschaaltjes gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Eventueel kun je de schaaltjes nog kort onder de gril zetten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Bakken