Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Tartiflette a lecureuil op tafel.
- Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Rasp de wortelen en snijd ze ook in grove stukken. Kook beide ingrediënten gaar (20 à 25 minuten) en giet af.
- Was de andijvie en snijdt deze in reepjes. Snipper de ui grof. Verwarm de oven voor op 180°C met hete lucht.
- Bak de spekjes samen met de ui gedurende 2 minuten. Voeg de andijvie toe en laat op laag vuur 5 minuten stoven.
- Voeg de aardappelen en wortelen toe, de komijn en peper en zout naar smaak. Let op, de spekjes zijn al zout. Roer alles goed door elkaar.
- Verdeel het geheel over de ovenschaaltjes en schenk er een klein scheutje witte wijn overheen. Leg de reblochon er bovenop.
- Bak de ovenschaaltjes gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Eventueel kun je de schaaltjes nog kort onder de gril zetten.