Sinaasappelmarmelade met campari

Sinaasappelmarmelade met campari

Smulweb imageSmulweb

Deze sinaasappelmarmelade met een vleugje campari laat je hart sneller kloppen. Dankzij campari krijgt de marmelade een bitterzoete smaak. Het perfecte contrast met de zoete marmelade. Heerlijk op brood, beschuit of sandwiches.

25 min bereiden

ontbijt

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Campari

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Sinaasappelmarmelade met campari op tafel.

  1. Was de biologische sinaasappels goed met warm water.
  2. Haal met een zesteur (zie foto) de oranje schilletjes van de sinaasappels en doe deze alvast in de pan.
  3. Verwijder de schil met het "wit" van de sinaasappels (zie foto). Haal met een scherp mes het vruchtvlees uit 3 van de sinaasappels zonder velletjes. Vang het vrijgekomen sap zoveel mogelijk op. Pers de laatste sinaasappel uit.
  4. Weeg de hoeveelheid sinaasappelvruchtvlees met het vrijgekomen sinaasappelsap en de campari. Voeg de helft van dit gewicht aan geleisuiker toe.
  5. Doe dit in een pan en breng aan de kook. Volg nu de aanwijzingen op het pak geleisuiker.
  6. Doe de proef door met een theelepel wat van de marmelade op een koud schoteltje te doen. Vloeit dit niet uit, dan is de marmelade goed.
  7. Vul de potjes met de marmelade. Sluit goed af en zet de potjes plm. 5 minuten op hun kop.
  8. Laat afkoelen en daarna lekker smikkelen.
eet smakelijk