- 50 g Campari
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Sinaasappelmarmelade met campari op tafel.
- Was de biologische sinaasappels goed met warm water.
- Haal met een zesteur (zie foto) de oranje schilletjes van de sinaasappels en doe deze alvast in de pan.
- Verwijder de schil met het "wit" van de sinaasappels (zie foto). Haal met een scherp mes het vruchtvlees uit 3 van de sinaasappels zonder velletjes. Vang het vrijgekomen sap zoveel mogelijk op. Pers de laatste sinaasappel uit.
- Weeg de hoeveelheid sinaasappelvruchtvlees met het vrijgekomen sinaasappelsap en de campari. Voeg de helft van dit gewicht aan geleisuiker toe.
- Doe dit in een pan en breng aan de kook. Volg nu de aanwijzingen op het pak geleisuiker.
- Doe de proef door met een theelepel wat van de marmelade op een koud schoteltje te doen. Vloeit dit niet uit, dan is de marmelade goed.
- Vul de potjes met de marmelade. Sluit goed af en zet de potjes plm. 5 minuten op hun kop.
- Laat afkoelen en daarna lekker smikkelen.