Feestelijke runderfilet

Feestelijke runderfilet

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke runderfilet met zelfgemaakte kruidensaus! Het vlees wordt eerst aangebraden in een braadpan en vervolgens afgebakken in de oven tot de gewenste gaarheid is bereikt. Serveer de plakken runderfilet met de frisse, kruidige saus van mayonaise, knoflook, dragon en peterselie.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Ossenhaas

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Feestelijke runderfilet op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Wrijf het vlees in met olie, zout en versgemalen zwarte peper. Verhit een braadpan tot zeer heet en schroei het vlees aan alle kanten bruin. Leg het daarna in een ovenvaste schotel in de oven en braad het gedurende 20-30 minuten tot de gewenste gaarheid (rood of roze) is bereikt. Overbak het vlees niet.
  3. Haal het vlees uit de oven en verpak het in aluminiumfolie. Laat het vlees afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Maak intussen de saus door mayonaise, knoflook, dragon en peterselie te mixen.
  5. Snijd het afgekoelde vlees in plakken en serveer met de saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees