Konijn in romige mosterdsaus

Konijn in romige mosterdsaus

Smulweb imageSmulweb

Mals konijn in een romige mosterdsaus, gestoofd in wijn en op smaak gebracht met laurier en knoflook. Geserveerd met heerlijk gebakken groene kool. Heerlijk voor een gezellig etentje met vrienden en familie!

10 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 g Konijndijfilet
  • 375 g Groene kool

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Konijn in romige mosterdsaus op tafel.

  1. Bestrooi de delen konijn met zout en peper. Snijd de groene kool in dunne slierten.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de delen konijn snel rondom lichtbruin. Schep de delen konijn uit de pan.
  3. Bak nu de uienringen zacht. Voeg de laurierbladen, de knoflook uit de knijper, de mosterd en de wijn toe. Leg de delen konijn weer in de pan en stoof ze op een vrij laag vuur in ongeveer 40 minuten gaar.
  4. Schep de delen konijn en de laurierbladen uit de pan. Roer de slagroom door het vocht in de pan.
  5. Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak de koolslierten 2 minuten.
  6. Verdeel de delen konijn en de kool over de borden. Giet mosterd-saus over het vlees.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen