Vindaloo

Vindaloo

Smulweb imageSmulweb

Een klassiek Indiaas gerecht met een pittige punch. Laat het vlees 24 uur marineren in mosterdzaad, laurierblad en specerijen. Daarna wordt het samen gebakken met tamarinde, suiker en azijn. De saus wordt gebonden met maizena voor de perfecte vindaloo.

45 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(7)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Vindaloo op tafel.

  1. Verhit de olie in een braadpan en voeg knoflook, specerijen en mosterdzaad toe. Bak 3-4 minuten.
  2. Laat het mengsel afkoelen en giet het over de blokjes vlees in een ondiepe schaal. Schep even om, voeg laurierblaadjes toe en zet een nacht in de koelkast.
  3. Meng tamarinde met suiker en azijn. Giet over het vlees.
  4. Voeg water of bouillon toe tot het vlees voor ongeveer een kwart onderstaat. Strooi stukjes peper erover, dek de schaal af en zet in een voorverwarmde oven van 180 graden. Bak ongeveer 40 minuten en voeg water of bouillon toe als het mengsel te droog wordt.
  5. Bind de saus eventueel met de in water opgeloste maizena door nog enkele minuten te koken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Vlees Sauzen Soep Bakken