- 0.5 el Jumbo Rozemarijn
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Cannelloni met kip ricotta en pompoen op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de pompoen in blokjes gesneden in een ovenschaal en laat deze 25-30 min bakken in de oven. Laat de pompoen afkoelen en laat de oven aanstaan.
- Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de kipfilets 10-15 min op middelmatig vuur. Houd ze apart en snijd ze in blokjes/stukjes als ze zijn afgekoeld. Doe de pompoen, de kip, de rozemarijn, de pijnboompitten en de ricotta samen in een grote schaal en roer goed. Beboter een ovenschaal (20x35cm).
- Verdeel 2 el van de bereidde vulling over de lengte van de gekookte en droge lasagnebladen en rol deze op. Verdeel de rollen in 1 laag over de ovenschaal.
- Smelt de boter in een pan en fruit de halve ui 5 minuutjes op middelmatig vuur. Voeg de bloem toe, bak even bruin. Voeg langzaamaan de melk toe en verwarm al roerend ongeveer 15 minuutjes, totdat de saus kookt en dikker wordt. Voeg geraspte kaas en geraspte schil van citroen toe en verwarm nog 10 minuutjes.
- Verdeel de saus over de cannelloni in de ovenschaal.
- Meng in een klein schaaltje de kappertjes, peterselie, Parmezaanse kaas, ½ tl zout en ½ tl peper. Verdeel dit over de ovenschaal en bak de ovenschotel in de oven voor 40 minuten.