Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Marokkaanse aardappeltaart op tafel.
- Snij de aardappelen in blokjes en snipper de ui.
- Doe olie in een koekenpan en bak de aardappelblokjes goudbruin.
- Klop de eieren in een kom en roer de ui eronder. Voeg royaal peterselie toe (hoe meer, hoe lekkerder het wordt). Voeg naar smaak zout en peper toe. Meng goed en schep de aardappelblokjes als deze klaar zijn door het eimengsel. Tip: Laat de aardappelblokjes even afkoelen, anders wordt het ei meteen gaar.
- Doe opnieuw wat olie in de pan en schud het geheel erin. Verdeel het mengsel goed met een spatel en druk het een beetje aan. Laat ongeveer 10 minuten op een laag tot middelhoog vuur bakken, tot je de koek goed kunt bewegen in de pan en de bovenkant ook goed vast zit.
- Draai dan om met behulp van een bord of een deksel. Laat nog 5-10 minuutjes bakken.
- Eet smakelijk!