Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Langzaam gegaarde lamsboutschijven uit de oven op tafel.
- Dep de lamsbout droog en wrijf het in aan beide zijden met peper en zout.
- Meng 3 eetlepels crème fraîche met de vleesfond, witte wijn, mosterd, honing, citroensap en paar druppels tabasco.
- Braad de schijven lamsbout op hoog vuur in de roomboter in een koekenpan aan beide zijden kort aan. Neem ze uit de pan en leg ze dakpansgewijs in de ovenschaal en strooi er de tijm overheen.
- Voeg daarna het crème fraîche mengsel aan het overgebleven bakvet toe en kook ca. 2 minuten al roerende door.
- Schenk daarna de jus door een zeef over de lamsbout. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat hem ca. 1,5 uur in oven op 170 graden garen.
- Halverwege het garen even uit de oven halen en eventueel de lamsboutschijven herschikken.