Authentieke paella uit Valencia

Authentieke paella uit Valencia

Smulweb imageSmulweb

Geniet gezellig met vrienden van deze authentieke paella uit Valencia. Je maakt ‘m met kip, konijn, verschillende soorten groenten en saffraan. Een heerlijk recept voor een échte Spaanse avond.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Konijndijfilet
  • 200 g reuzenbonen

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Authentieke paella uit Valencia op tafel.

  1. Rasp de tomaten en spoel de kip en konijn goed af. Maak de snijbonen schoon, snijd de uiteinden eraf en snijd ze in stukken. Snijd de paprika in repen.
  2. Giet de reuzenbonen af en verwarm de bouillon. Verwarm een koekenpan op hoog vuur met een flinke laag olijfolie. Voeg het vlees met wat zout toe en bak op hoog vuur bruin. Voeg de sjalotjes toe en bak ze even mee. Doe de snijbonen en paprika erbij en laat 10 minuten meebakken. Voeg na 10 minuten de reuzenbonen toe.
  3. Maak in het midden van de pan ruimte voor de tomaten en voeg ze toe. Roer goed door. Voeg ook de bouillon en paprikapoeder toe. Doe vervolgens de rijst erbij en verdeel voorzichtig. Voeg saffraan toe en laat de rijst 7-8 minuten op hoog vuur koken.
  4. Verlaag het vuur en laat de rijst verder garen. Verhoog het vuur voor 2-3 minuten om een korstje op de bodem te vormen. Zet het vuur uit, bedek de pan met aluminiumfolie en laat de authentieke paella uit Valencia nog 10 minuten rusten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Paella valenciana