Mihoen goreng

Mihoen goreng

Smulweb imageSmulweb

Een geweldig Mihoen Goreng-recept, met konjac-noedels en een kruidig sausje op basis van ketjap manis en asamwater. Wok de groenten kort mee, breng alles samen en serveer met spiegelei en reepjes ham. Gegarandeerd smullen!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mihoen goreng op tafel.

  1. Snijd het vlees in heel kleine stukjes. Snijd de uien en de knoflook fijn. Was de prei en selderij en snijd die heel fijn.
  2. Fruit het vlees in slaolie, totdat het halfgaar is, en fruit dan de uien en knoflook mee. Als het vlees gaar is en de uien zijn glazig, voeg dan prei, selderij en garnalen toe. Doe het vuur uit.
  3. Zet een pan met ruim water op het vuur, laat dit koken en stort de mihoen erin. Laat het heel even koken, giet het water af en laat de mihoen uitlekken.
  4. Zet het gefruite mengsel weer op het vuur en roer er voorzichtig de mihoen (zo warm mogelijk) door. Kruid alles met de beide ketjaps, zout, peper en vetjin.
  5. Dien de mihoen op in een schaal gegarneerd met spiegeleieren en in reepjes gesneden ham. Strooi er gefruite uitjes over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Mihoen