Cranberry-amandelkoekjes

Cranberry-amandelkoekjes

Smulweb imageSmulweb

Cranberry-amandelkoekjes zijn een ware traktatie! Het koekje heeft een krokante bite en is rijkelijk gevuld met cranberry's. Dit bakken we goudbruin af en bestrooien we met een laagje poedersuiker.

25 min bereiden

ontbijt

30 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Gedroogde cranberry's
  • 4 tl Speculaaskruiden

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Cranberry-amandelkoekjes op tafel.

  1. Hak de cranberry's grof.
  2. Roer boter, suiker, vanillesuiker, speculaaskruiden en zout tot een crème.
  3. Roer het ei erdoorheen.
  4. Roer bloem, gemalen amandelen en bakpoeder door elkaar. Roer dit samen met de crème fraiche (of een scheutje melk) door het deeg tot het mooi glad is.
  5. Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht 150 graden).
  6. Maak hoopjes deeg met 2 koffielepels en leg deze op het bakblik. Druk de hoopjes deeg iets platter. Verdeel de cranberry's eroverheen en druk deze lichtjes aan.
  7. Plaats het bakblik in het midden van de oven en bak de koekjes ongeveer 20 minuten.
  8. Laat de koekjes afkoelen en strooi er poedersuiker overheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kruiden Koekjes