Couscous met gedroogde vruchten en noten

Couscous met gedroogde vruchten en noten

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk gerecht vol van smaak. Serveer deze couscous met gedroogde vruchten en noten als bijgerecht bij een groter diner of als lichte lunch.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Couscous met gedroogde vruchten en noten op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de couscous in een kom. Meng het water met het zout en de saffraan, en schenk dit mengsel over de couscous terwijl je in de couscous blijft roeren. Laat de couscous zo'n 10 minuten staan, tot de couscous zacht is. Voeg dan de zonnebloemolie toe. Roer deze goed door de couscous.
  3. Verhit ondertussen de olijfolie en de boter in een pan. Bak de abrikozen, dadels (of tutti frutti), rozijnen, pistachenoten en amandelen (houd een paar amandelen achter ter garnering). Bak tot ze verkleuren en gaan geuren. Pas op dat ze niet zwart (aangebrand) worden. Schep dan de noten en vruchten door de couscous.
  4. Doe de couscous in een ovenschaal en bedek deze met aluminiumfolie. Zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Graan Couscous