Pasta con carbonara

Pasta con carbonara

Smulweb imageSmulweb

Een authentiek Italiaans recept: heerlijke, romige pasta met bacon en ei. Perfect voor een snelle en luxe maaltijd.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pasta con carbonara op tafel.

  1. Snijd de bacon of speklapjes in reepjes. Bak de bacon in boter in een koekenpan. Giet de massa in een bakje en laat afkoelen.
  2. Klop in een schaal de eidooiers met de pecorino. Voeg de afgekoelde baconmassa toe en breng op smaak met peper.
  3. Breng in een pan water met zout aan de kook. Kook de linguini 2 minuten tot deze net niet beetgaar is. Giet af en meng de pasta in een pan met de eidooiermassa. Voeg het ei en de melk toe en roer enkele malen op laag vuur door. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Serveer de pasta in een diep bord en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  5. Roer voor de salade de olijfolie met de balsamico, zout en peper. Snijd de snoeptomaatjes in stukjes, meng met de rucola en de dressing.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta