Makreelsalade  koud bietensoepje

Makreelsalade koud bietensoepje

Smulweb imageSmulweb

Deze makreelsalade met feta en mosterd yoghurtsaus is verfrissend en perfect voor warme dagen. Het koude bietensoepje zorgt ervoor dat je helemaal afkoelt.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Makreelsalade koud bietensoepje op tafel.

  1. Zorg ervoor dat de makreel volledig graatvrij is en pluk deze in kleine stukjes. Snijd de feta in kleine blokjes en snijd de bieten in stukjes.
  2. Roer voor de saus de yoghurt en mosterd door elkaar. Schep de makreel, 1 el crème fraiche en feta door elkaar en breng op smaak met peper uit de molen. Zet de salade tot gebruik weg in de koelkast zodat de smaken goed kunnen mengen.
  3. Verhit de bouillon, doe de bietjes erin en laat deze 10 minuten zachtjes koken. Pureer vervolgens met de staafmixer. Voeg 2 el crème fraiche toe en mix nogmaals door.
  4. Breng op smaak met een scheutje citroensap. Laat de soep goed afkoelen en zet in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Makreelsalade