Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Stroopwafel cake op tafel.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Vet de cakevorm in en bestrooi met bloem (of bakmeel).
- Hak de stroopwafels in kleine stukjes met bv een staafmixer.
- Klop de boter met de suiker, kaneel en zout tot een romig geheel. Voeg de eieren één voor één toe.
- Voeg vervolgens met kleine beetjes het bakmeel toe. (Mix het geheel zeker 4 minuten om het luchtig te houden)
- Roer met een spatel of lepel de stukjes stroopwafel door het beslag.
- Vul de cakevorm en strijk het beslag glad. Zet de cakevorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake gaar op 170°C in ongeveer 70-75 minuten.
- Controleer of de cake gaar is met een breipen of iets dergelijks. Als er geen deeg aan blijft zitten, is de cake gaar.
- Haal de cake uit de oven en laat deze 15 minuten rusten. Daarna uit de vorm halen en verder laten afkoelen op een rooster.